laufmausred corner right bottom icon

Laufmaus



De Laufmaus is een gloednieuwe running tool. Dankzij de speciale constructie en effecten bij het vasthouden tijdens het lopen zorgt de Laufmaus voor zichtbare en voelbare optimalisaties van het looppatroon.

Dit innovatief product werd ontwikkeld door Duitse sportwetenschappers en artsen. Het is voor België exclusief beschikbaar bij RUNNING AND MORE in Brugge.

Hoe werkt de Laufmaus?

De handen, met hun enorme bron van sensorische input, vormen nog steeds een belangrijk instrument voor de core stability. Hoezo? De vinger- en de handpositie, alsook de sensoriek en motoriek van de handen zijn in de hersenen zeer sterk gerepresenteerd, nog sterker dan benen en voeten. Kleine prikkels ter hoogte van de handen hebben bijgevolg een grote invloed op het hele lichaam.

Het is exact hierop dat het werkingsmechanisme van de Laufmaus gebaseerd is: Ze triggert vanuit bepaalde handzones de verbinding met de hersenen, o.a. via de n. medianus.

BESTELLEN
laufmaus
plus icon

AUTOMATISCH BETERE LOOPHOUDING

plus icon

MEER OPGERICHTE ROMPPOSITIE

plus icon

ONTSPANNING NEKSPIEREN

plus icon

ONTSPANNING SCHOUDER-ARMCOMPLEX

plus icon

DIEPERE, EFFICIËNTERE ADEMHALING

De specifieke design van de Laufmaus brengt de handen automatisch in de juiste positie: Je duim wijst naar boven en naar voor. Je wijsvinger is gestrekt en de handrug is licht naar buiten geroteerd.

Initieert -via prikkeling en signalen vanuit de handen- de nodige reflexen, die de lichaamsspanning, -controle en -sturing optimaliseren.

Dit mechanisme resulteert in zichtbare verbeteringen: de opgerichte romppositie, het openen van de thorax en de bovenarmbeweging die spontaan onder- en achterwaarts gaat.
De meteen voelbare verbeteringen zijn: ontspanning van de nekspieren en van het schouder-armcomplex en een diepere, efficiëntere ademhaling.

BESTELLEN

Spontane feedback die we al mochten ontvangen

Ik nam de Laufmaus mee op een trailtoertje. Voelt goed! Als je kadans, armbeweging en ademhaling samenvallen, voelt het geweldig.

Ik nam de Laufmaus mee op een trailtoertje. Voelt goed! Als je kadans, armbeweging en ademhaling samenvallen, voelt het geweldig.

Ik nam de Laufmaus mee op een trailtoertje. Voelt goed! Als je kadans, armbeweging en ademhaling samenvallen, voelt het geweldig.

Filmpjes met meer uitleg over de Laufmaus!

Testimonial Duits kampioene Sprint Triatlon

De juiste manier van vastnemen

De armpositie met de Laufmaus

De zichtbare verandering in arm- en romppositie

De story achter de Laufmaus

Dr. Horst Schüler, een sportieve Duitse huisarts, kreeg in 2007 een auto-ongeval met ernstige nekletsels tot gevolg, waardoor hij volledig verlamd werd. Een risicovolle chrirurgische ingreep leverde na een jaar een verbetering op tot 50% van zijn bewegingsmogelijkheden. Met intensieve kinesitherapie kon zijn toestand verder gestabiliseerd maar helaas niet verbeterd worden, en hij bleef kampen met diverse bewegingsbeperkingen en verkrampingen.

Het was eerder toevallig dat Dr. Schüler vaststelde dat een bepaalde positie van zijn handen voor minder krampen en zelfs een totale lichamelijke ontspanning zorgde. Hij sloeg zelf aan het experimenteren om met plasticine een vormpje te ontwikkelen dat hij in de hand kon houden en dat daardoor zorgde voor de juiste, beoogde ontspanning.

Toen en daar is de Laufmaus geboren.

Nooit eerder werd er in de wetenschap zelfs maar overwogen om de invloed te bestuderen van de handpositie en van de sensoren in de handpalm op de romppositie en –stabiliteit.

Dankzij het idee van Dr. Schüler werd een team van dokters, bewegingswetenschappers, ingenieurs en productspecialisten samengesteld. Zij deden enthousiast verder onderzoek naar de waargenomen effecten van het plasticine prototype in de hand op het volledige lichaam. Dit heeft ertoe geleid dat dit expertenteam de oorspronkelijke Laufmaus in ruim vijf jaar een metamorfose heeft laten ondergaan, die vergelijkbaar is met deze van de ooit 50% verlamde arts zelf.

Zijn restletsels zijn vandaag tot een minimum herleid, wat hem in staat stelt om zelfs terug aan hardlopen te doen.